Måste göra upplevelser i Australien

Måste göra upplevelser i Australien

Australien är den perfekta destinationen för dig som hatar att bli uttråkad.

Å andra sidan betyder det att varje gång du besöker det verkligen måste du göra det bästa av detta land. Planering är grundläggande, så du slösar inte bort tid och du kan gå igenom så många upplevelser en gång i livet.

Letar du efter ett lyxhotell i Sydney? Ett vackert hav att simma tills du inte kan känna någon av dina muskler längre? Eller kanske är du verkligen nyfiken på att bungee hoppar från en bro?

Oavsett vad din idé om äventyr är, kan du prova allt du kan tänka dig i Australien. Det här är många möjligheter och de väntar bara på dig.

Måste göra upplevelser i Australien

Njut av Sky of Sydney …

Om det här är din första gång i Australien har du troligtvis planerat att besöka Sydney. Majoriteten av resenärer kan inte vänta med att besöka (och ta en bild av) operahuset i Sydney .

Denna ikoniska plats ligger i Sydney Harbour, som utan tvekan är en av de mest livliga delarna av staden. Restauranger, modepunkter, kaféer: detta område utvecklas kontinuerligt.

För att få ut mesta möjliga av hamnen, bör du utforska den uppifrån. Om du vill uppleva något nytt och speciellt kan du anmäla dig till Sydney’s BridgeClimb Express . Du kommer att fästas på en tråd som är ansluten till bron, och du kommer då att kunna stiga upp genom hjärtat av den. Upplevelsen varar vanligtvis tre timmar, och du kommer att få en radio för att höra din guide.

… och det finns ett hav

Om du inte kan få tillräckligt med Sydney, bör du säkert uppleva denna stad på havsnivån. Du kan göra det medan du njuter av en mysig brunch på Bondi Icebergs .

Restaurangen är en del av den legendariska badklubben Bondi Icebergs, som grundades 1929 och är fortfarande mycket populär bland både turister och lokalbefolkningen. Det som gör denna klubb unik är dess närhet till havet. Du kan bokstavligen se vågorna krascha och svullna i poolen! Ändå, om du vill gå till nästa nivå, på Bronte Beach hittar du en pool omgiven av stenar.

Det är alltid en bra tid att njuta av konst

Även om restauranger och butiker stänger mycket tidigt, förblir stora konstinstitutioner i Sydney vanligtvis öppna till minst 21.00. Detta händer också på onsdagskvällar. Många museer har gratis offentlig programmering på kvällarna och fram till sena nattetimmar. 

Om du vill besöka museerna under dagen kommer du inte att bli besviken. Det fantastiska med australiska museer är att majoriteten av dem erbjuder permanenta samlingar gratis. Till exempel bör du börja din fulla fördjupning i australisk konst från Museum of Contemporary Art i Sydney .

Sa någon känguruer?

Det är omöjligt att låtsas att den som reser till Australien inte drömmer om att se kängurur. Även om du inte kan hoppas att slumpmässigt möta dem medan du njuter av skaldjur i en fancy restaurang i Sydney, finns det fortfarande ett enkelt sätt att se australiska kängurur i verkliga livet.

Faktum är att Kangaroo Island är den perfekta platsen för dem som älskar naturen . Som namnet antyder är detta en av de naturliga livsmiljöerna för känguruer och andra lokala arter. Om du har tur så kan du även få en glimt av några lata koalor också. Var noga med att förbereda din kamera för detta äventyr!

Surfing

Bondi Beach är utan tvekan en av de mest kända stränderna i världen. Den sträcker sig över 1 km lång och det är den perfekta platsen att öva dina surffärdigheter .

Om du inte har lärt dig hur du gör det ännu, kan du fortfarande söka vägledning från en av de många skolor som finns i Sydney-området. Boka en 2-timmars surflektion på Bondi Beach här .

Dyk i Great Barrier Reef

På tal om det underbara australiska havet kan man inte undvika att nämna Great Barrier Reef. Det är huset till över 1 500 fiskarter och nästan 3 000 koralltyper.

Oavsett om du bestämmer dig för att planera ditt besök i Great Barrier Reef, fråga hjälp från en ansvarig operatör .

Fallskärmshoppning

Ja, efter surfing, simning och dykning i havet finns det fortfarande gott om äventyr att prova i Australien. Detta inkluderar fallskärmshoppning. Du kan göra det i Cairns , Wollongong och Sydney också.

Sandboarding

När du vill ta en paus från havet bör du prova sandboarding. Du kommer att lära dig att glida sanddynerna som en proffs. Detta är definitivt något annat att prova. Sandboardingupplevelser och skolor finns i Victoria, Tasmanien och Lancelin.

Vinprovning

Swan Valley är en av de äldsta vinproducerande regionerna i Australien. Det finns inget bättre sätt att avsluta din resa till detta land genom att smutta på lite fint vin .

kategorier: 
Land: 

Källlänk

Lämna ett svar

Stäng meny