Resio.se är en sajt som jämför priser för flygresor, hotell och hyrbilar, utflykter. Vi arbetar med många partnerföretag så att du kan ha ett stort urval av destinationer, kampanjer och rabatter.Sökmotorn söker av alla dem stora aktörerna i jakt på dem bästa priset. Du väljer sedan själv den resa och pris som passar dig. Resio.se säljer ingenting, vi visar bara de tillgängliga priserna och låter dig välja de bästa priserna.

Det skall vara lätt att boka sin resa och vi vill kunna erbjuda dem bästa priserna. Vår ambition är att bli en av dem största jämförelsesajterna på marknaden. Och även kunna erbjuda det lilla extra som gör oss till ett självklart val när det är dags att boka sin resa.Vi som driver hemsidan har lång erfarenhet av rese och turistindustrin både i Sverige och utomlands. Hållbart resande och destinationskunskap är idag viktigt för många resenärer och vi strävar mot att kunna erbjuda både tåg och bussresor i framtiden.

 

Hur fungerar Resio?

I sökmotorn söker du efter flyg , hotell eller hyrbil. Sökmotorn söker igenom flera av dem största bokningssidorna och letar sedan upp det bästa priset för dig. På så sätt slipper du själv leta igenom flertalet bokningssidor. Du kommer få upp en överskådlig bild på priser och kan sedan välja utifrån det. 

 

Vad skall jag tänka på när jag bokar en resa via nätet?

Det beror helt på vad man är ute efter oftast kan man komma billigare undan att boka flyg och hotell separat. och även på vilken budget man har att tillgå. 

 

Kan jag kontakta till Resio och få hjälp?

Resio.se är ingen resebyrå och kan dessvärre inte hjälpa dig till med bokningar. Bokningen sköter man på egen hand visa Resio.se. Har du frågor om din resa eller vill du ha hjälp att bokning, kontaktar du reseföretaget direkt. Kontaktuppgifterna finner du på företagets hemsida eller i bokningsbekräftelsen om du redan har bokat resan eller hotell. 

 

Jag vet inte vilket reseföretag jag har bokat med.

Börja med att sök rätt på bokningsbekräftelsen som skickats till din e-post. Det kan förekomma att den råkat hamna bland skräpposten i din e-postkonto. Du kan även kolla din kontohistorik för att se vilket namn det står. 

 

Kan jag avboka eller ändra min resa?

Kan du inte genomföra resan, eller vill göra en ändring, kontakta alltid det aktuella reseföretaget för att höra vad som gäller. Flygresor betalas oftast direkt och kan inte återbetalas medans hotell brukar man oftast kunna återbetala. Vid sjukdom kontaktar du ditt försäkringsbolag för att se vad som gäller.  Visa kreditkort om du betalar med det kan ha en slags försäkringsskydd, kontakta kortbolaget för se vad som gäller för ditt kreditkort.

 

Varför finns inte resan kvar?

Priser på flyg och hotell är rörliga och kan ändras från dag till dag och även från timme till timme. Tillgång och efterfrågan styr priserna och vilka resor som finns tillgängliga. Hittar du ett bra pris som passar dig,  bör du boka det omgående för annars finns risken att det blir dyrare men även billigare. 

 

Priset på Resio stämmer inte när jag länkas vidare

Det kan förekomma när det är mycket information som skall igenom och många som söker samtidigt.  Vi kan aldrig garantera att informationen är korrekt. Det vi kan göra är att hålla en dialog med våra samarbetspartners och se till att dem håller allt uppdaterat. 

 

Är det säkert att boka med reseföretagen via på Resio?

Vi försöker samarbeta med seriösa aktörer inom branchen. Har du haft problem med någon av våra partners kontaktar du oss så ser vi givetvis över utbudet. Vi vill inte samarbeta med något företag som är dåligt på nått sätt. 

 

Varför ska man använda Resio.se?

Med den erfarenheten vi har vill vi kunna ge dig den bästa servicen före och under din resa. Det finns många liknande jämförelsesidor på nätet som också tar fram billiga resor. Andra alternativ är också bra men vi vill vara ibland dem ledande. 

 

Hur hittar man dem billigaste flygbiljetterna?

Genom att vara ute i god tid kan du hitta biljetter till ett bra pris. 

 

Kan jag söka en flygresa öppen biljett?

Det går bra att endast boka en enkelbiljett för att sedan boka en biljett när man skall resa tillbaka. Vill man ha en ombokningsbar biljett skall man kontakta en resebyrån för assistans. 

 

Kan jag ta med husdjur på flyget?

Kontakta flygbolaget för svar eftersom vi endast jämför resor åt dig.  Och det kan vara olika regler för olika flygbolag och vilken destination man skall resa till.   

 

Hur stort handbagage får jag ha med mig?

Det är upp till varje flygbolag att bestämma hur stort eller litet ditt handbagage måste vara för att få tas med ombord.

Jag fick ingen bokningsbekräftelse ?

Kolla skräpkorgen inne på din e-post så den inte hamnat där av misstag. Annars kontakta reseföretaget eller flygbolaget där du bokat din resa. 

 

Hur ändrar jag datum på min flygresa?

Resio.se är ingen resebyrå och kan dessvärre inte hjälpa dig till med bokningar. Bokningen sköter man på egen hand visa Resio.se. Har du frågor om din resa eller vill du ha hjälp att bokning, kontaktar du reseföretaget direkt. Kontaktuppgifterna finner du på företagets hemsida eller i bokningsbekräftelsen om du redan har bokat resan eller hotell. 

 

Hur avbokar jag min resa?

Resio.se är ingen resebyrå och kan dessvärre inte hjälpa dig till med bokningar. Bokningen sköter man på egen hand visa Resio.se. Har du frågor om din resa eller vill du ha hjälp att bokning, kontaktar du reseföretaget direkt. Kontaktuppgifterna finner du på företagets hemsida eller i bokningsbekräftelsen om du redan har bokat resan eller hotell. 

Kan man få en fysisk pappersbiljett?

Det är osannolikt att man får en pappersbiljett , dem flesta om inte alla flygbolag har gått över till e-biljett som skickas till din e-post. Och i många fall räcker det endast att uppvisa passet vid incheckningen.

 

Om flygbolag går i konkurs, vad händer då ?

Om flygbolaget går i konkurs och du köpt en vanlig reguljärbiljett finns det vissa möjligheter att få pengarna tillbaka för biljetten. Möjligheterna till ersättning beror på hur du har betalat för din biljett. Om du har betalat resan med kreditkort kan det, trots konkursen, finnas en möjlighet att få ersättning för köpet. När du har handlat på kredit kan du, enligt konsumentkreditlagen, rikta samma krav mot kreditgivaren som mot säljaren. Vänd dig i första hand direkt till kreditgivaren.

Om du har tecknat en försäkring mot flygbolagskonkurs, vänd dig till det ställe där du tecknade försäkringen.Kan man boka flygbiljetter via Resio.se? Det kan man inte eftersom, vi endast jämför pris på flygresor och sedan låter dig välja det pris som passar dig. 

 

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så detaljerat som möjligt. Och vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Resio.se är ingen resebyrå och kan dessvärre inte hjälpa dig till med bokningar. Bokningen sköter man på egen hand via Resio.se. Har du frågor om din resa eller vill du ha hjälp att bokning, kontaktar du reseföretaget direkt. Kontaktuppgifterna finner du på företagets hemsida eller i bokningsbekräftelsen om du redan har bokat resan eller hotell.

Du är även välkommen att skicka ett vanligt mail till: info@resio.se

Toggle Content

Söktjänsterna , flyg, hotell , och biluthyrning 

Sökmotorn på Resio.se är kostnadsfri att använda. Resio.se kan dock inte garantera att information om priser, avgångar m.m är korrekta eftersom vi inhämtar informationen från våra samarbetspartners system. Därför kan Resio.se inte ta på sig ansvar för eventuella förluster, kostnader eller skador som kan uppkomma vid användandet av våra söktjänster. Kontrollera alltid uppgifterna innan bokningen.

Våra samarbetspartners

Resio.se är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Vi har valt att samarbeta med företag som vi gillar och som går i linje med våra värderingar och viljan att ge bra service och framför allt bra priser. 

Hotell – Hotelscombined.se
Flygresor –  JetRadar.com
Biluthyrning – Economybookings.com
Utflykter/aktiviteter – getyourguide.se/

Betalning och bokning

När du söker efter flyg eller hotell länkas du över till reseföretagets egen hemsida. Betalning och bokning görs direkt till reseföretaget. Har du funderingar eller frågor om din resa eller boende, ska du vända dig till företaget där resan eller hotellet har bokats. 

Vad tjänar Resio.se på detta

Resio.se får betalt av reseföretagen. När du klickar och bokar en resa så får vi en liten provision av på detta. Resio lägger aldrig på några extra avgifter eller liknande. Så för dig kommer det aldrig att kosta något att använda Resio.se.

 

Samverka med oss

Vi är alltid öppna för samarbeten och skicka ett mail till info@resio.se så återkommer vi för en dialog.

Annonsera på Resio.se 

Skicka ett mail till info@resio.se så berättar vi mer. 

Här kommer några tips på hur du reser mer hållbart.

Packa med lätthet
Tänk på vad du packar med dig. Ta inte med dig allt för onödiga saker, saker väger och gör planet tyngre och därmed ökar också bränsleförbrukningen. 
Välj direktflyg
Att flyga direkt till din destination innebär mindre utsläpp.
Samåk
Välja att samåka med andra resenärer mellan flygplatsen och hotellet. 
E-biljett
Använd en digital biljett istället för att skriva ut den på papper. Det går i dem flesta fall att visa upp biljetten digitalt.
 Spara energi på resan
Tänk på att släcka efter dig när du lämnar rummet och även stänga av AC:n. Använd samma handduk en extra dag och spola inte toan i onödan. 


Stäng meny